Používáme cookies pro zajištění správného fungování našich webových stránek a pro analýzu návštěvnosti. Některé cookies jsou nezbytné pro fungování webu, jiné nám pomáhají zlepšit naše služby. Pokud budete pokračovat v používání webu, souhlasíte s používáním cookies. Můžete si však upravit nastavení cookies v jakémkoli okamžiku.. Více informací zde.
Shou Mee, v Čechách také znám pod překladem ‚Obočí dlouhého věku‘ – základní třída bílého čaje. Velké žlutozelené až světlehnědé bohatě ochmýřené listy, sem tam lze najít i pár...
„Zlatý skořicovník“ – Nádherný čaj z proslulé horské oblasti An Xi. Čaj je velice výrazný a květinový, ale nejen to – najdete v něm i horské bylinky, lesní jahody a hustou...
Slavný červený čaj pocházející z neméně slavných hor Wu Yi, které jsou mimo útesových oolongů také domovem Lapsangu‚. Přestože byl tento čaj poprvé uveden na trh v roce 2004 je...
Tie Guan Yin Wang neboli ‚královská‘, vyšší třída slavné Železné bohyně. Tato sorta má jasně zelené listy typicky volně srolované, vůni květinově-orchidejovou a chuť velice...
Shou Mei, v Čechách také znám pod překladem ‚Obočí dlouhého věku‘ – základní třída bílého čaje.
Velké žlutozelené až světlehnědé bohatě ochmýřené listy, mezi nimiž lze najít i...
Císařský dvůr – nejvyšší sorta sypaného pu-erhu. Drobnější list s vyšším podílem zlatavých tipsů.Temně červená barva nálevu, vůně čínských datlí a ořechů, až smetanově...
Instantní nápoj na bázi černého čaje s přídavkem orientálního koření.
Složení: Cukr, výtažek z černého čaje, guarová guma, přírodní koření (skořice, kardamom, zázvor,...
„Jaro po celý rok“ – Vůně suchého čaje je silná a hluboká, nálev voní nádherně, velmi výrazně ale čistě a jemně. Pravý Si Ji Chun má vždy silnou vůni, tak silnou že naplní celou...
„Bílý měsíční svit“ – známý jako ‚bílý pu-erh‘ – speciální zelený (sheng) pu-erh s rozdílem při zpracování, kdy se listy po sklizni nechávají zavadat v noci, namísto na slunci,...
Čínský čaj lze rozdělit do různých kategorií. Jedním ze způsobů, jak ho kategorizovat, je podle stupně oxidace čajových lístků. Tímto způsobem lze čínský čaj rozdělit do šesti kategorií: zelený čaj, bílý čaj, žlutý čaj, oolong, červený čaj a tmavý čaj.
Legendární objev: Shennong ochutnal stovky bylin Shennong byl čínským bohem zemědělství a medicíny. Říká se, že lidem učil, jak farmářit a sbírat léčivé byliny, a že osobně vyzkoušel různé rostliny, aby ověřil jejich účinnost.
Objev čaje: Jednou, když Shennong vařil vodu na poli, aby uhasil žízeň, několik listů z čajového stromu spadlo do vroucí vody. Po vypití zjistil, že voda je voňavá, sladká a osvěžující. Shennong si uvědomil, že listy mají osvěžující a léčivé vlastnosti, a od té doby byl čaj uznán a začal být lidmi používán